SZPI: Rakouské klobásy měly méně masa, než se uvádělo

Tyrolské klobásy vyrobené v Rakousku obsahovaly méně masa, než bylo uvedeno na obale, zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Vzorek inspektoři odebrali v Kauflandu a nařídili je neprodleně stáhnout z prodeje a s prodejcem zahájí správní řízení o uložení pokuty, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Případy falšování masných výrobků nejsou výjimečné, letos však šlo ve třech případech o potraviny polských výrobců, rakouský původ je výjimkou. Výrobcem je Handl Tyrol a konkrétně jde o výrobek s názvem Tyrolini Tyrolské klobásky v balení 120 gramů s datem trvanlivosti do 5. prosince.
Zatímco výrobce uvedl, že na 100 gramů klobás použil 190 gramů vepřového masa, laboratorní rozbor ukázal použití pouze 161 gramů masa. Pokud výrobci použijí méně masa, obvykle jej nahradí jinou, levnější složkou a získávají tak nelegální výhodu před konkurencí.*

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *