07.04.2006 | 10:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Soutěž v přípravě krůtího masa zná vítěze

Vítězem úvodního ročníku soutěže začínajících kuchařů a kuchařek „KRŮTA 2006“, který se dnes uskutečnil v hotelu Monty v Mariánských Lázních se stala Marta Vovsová ze Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy.

Jako třetí skončil Lukáš Knap ze Středního odborného učiliště, Mariánské Lázně. Soutěže se zúčastnilo celkem 11 soutěžících ze 7 středních odborných škol a středních odborných učilišť studijních oborů kuchař – kuchařka registrovaných v Plzeňském a Karlovarském kraji.. Pořadatelem soutěže je společnost ADEX AGRO, a. s., sídlící v Lomu u Tachova. Soutěžící před odbornou porotou předvedli přípravu hlavního jídla z krůtího masa, které zajistil hlavní sponzor a pořadatel soutěže ADEX AGRO, a. s., spolu s přílohou, podmínkou byla příprava pokrmu podle vlastní receptury. Pětičlenná odborná porota posuzovala celkem 7 kategorií, mezi něž patřil vzhled pokrmu, jeho chuť a vůně, pracnost přípravy, zručnost soutěžícího, dodržování zásad hygieny, cenová úroveň a profesní vzhled. Soutěžící také musel dodržet stanovený časový limit.

„Mile mne překvapil počet účastníků i škol a učilišť v soutěži, co však považuji za zvlášť potěšitelné, bylo, že přes relativně přísné sortimentní vymezení byla nabídka pokrmů z krůtího masa široká a zajímavá,“ uvedl Ing. Wolfgang Wagner, generální ředitel společnosti ADEXO, a.s.. „Představené pokrmy byly velmi chutné a také po estetické stránce překonaly naše očekávání a odpovídaly zásadám správné výživy,“ dodal Ing. Wolfgang Wagner.

Soutěžící, kteří se umístili na prvních třech místech, obdrželi kromě diplomů i poukázky na odběr zboží od pořadatele soutěže, společnosti ADEX AGRO, a. s., a oceněna byla i škola, které ze které vzešel vítěz. Ten navíc dostal zvláštní cenu generálního ředitele.

Majitelem firmy ADEX AGRO, a. s., je od roku 2004 Odbytové družstvo Agrokrocan. Výrobní areál závodu, v němž pracuje 230 zaměstnanců, se nachází v Lomu u Tachova a je vybaven moderní technologií na zpracování masa. Největšími odběrateli jsou nadnárodní prodejní řetězce působící v České republice, dále spotřební družstva společností COOP, hotely a restaurace, velkoobchody a gastronomické subjekty. Výrobky podniku byly hned po zahájení činnosti schváleny pro export do zemí EU a v současné době má firma veškeré licence potřebné pro vývoz do těchto zemí. Výrobní kapacita firmy je díky technologickému vybavení a dodržování veterinárních podmínek výroby plně srovnatelná se špičkovými firmami tohoto druhu na světě.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down