01.12.2020 | 12:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pivovary i restaurace jsou připravené na otevření provozů

Pivovary jsou na rozvolňování opatření v restauracích připravené. Tržby v restauracích kvůli omezením počtu lidí u stolu i maximální kapacity dosáhnou maximálně 30 až 50 procent běžných tržeb, odhaduje Luboš Kastner ze skupiny Hospodska.

Podle nedělního rozhodnutí vlády budou smět restaurace od čtvrtka otevřít. V provozu budou moci být od 06:00 do 22:00. Obsluhovat bude možné jen usazené hosty, u jednoho stolu budou moci sedět nejvýše čtyři lidé. Podniky budou smět naplnit kapacitu na 50 procent. "Zákazníci se nám samozřejmě už ozývají. Podle posledních zpráv z trhu, které máme, se trvale uzavřít svoje provozy rozhodly asi jen tři procenta z nich," řekla mluvčí pivovarů Staropramen Denisa Mylbachrová. Uvolnění podmínek od čtvrtka poskytlo pivovaru i restauracím více času na přípravy, než se podle ní původně čekalo. "Již v minulém týdnu jsme vše naplánovali tak, abychom mohli obratem spustit stáčení sudového piva i jeho distribuci," dodala. Podle Jan Göttela z Restaurace a minipivovaru U Medvídků nebude těžké najet do běžného režimu. Otevření ve čtvrtek je podle něj jednodušší než v pondělí, protože je třeba dvou dní na přípravu. Podle Kastnera se již prakticky zaplnily rezervace od čtvrtka do soboty. "Velkou výzvou gastronomie bude nyní to, aby se zvládl úvodní nápor hostů. Ti se těší a je možné, že ani gastro nebude schopno v prvních dnech vzhledem k omezení 50 procent kapacity a čtyř lidí u stolu uspokojit každého," sdělil. Podle něj je nyní nejdůležitější, aby se hospody znovu neuzavíraly. "Nelze se domnívat, že se při těchto omezeních gastronom dostane k zisku. I proto je důležité, jaká kompenzační podpora ze strany státu bude po novém roce. Zatím žádný přesný plán není," dodal.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down