Potravinářská komora ocenila nejlepší inovace

Nejlepší inovací mezi potravinami letos prošel Míšánek tvaroh od Unileveru. Jde o zmenšenou dětskou variantu výrobku bez kakaové polevy, přidaných barviva a aromat. Novinářům to sdělili zástupci Potravinářské komory na tiskové konferenci, která se zabývala snahou o zlepšování výživových hodnot v prodávaných potravinách.

Ocenění získal také výrobek Oveska od Mlékárny Kunín, za inovativní propojení celých ovesných zrn v mléce, snížení obsahu cukrů a zároveň zvýšení obsahu vlákniny díky přídavku inulinu. Jana Ovčáčková, ředitelka kvality společnosti Lactalis CZ, pod kterou Kunín spadá, řekla, že snižovat obsah cukru v mléčných výrobcích není jednoduché, jen samotné mléko má pět procent cukru.
Hodnotitelská komise ocenila také Šunku nejvyšší jakosti od Maso uzeniny Písek za snížení obsahu soli na 1,8 gramu na 100 gramů výrobku. "Průměrný obsah soli v podobných výrobcích je 2,5 gramu na 100 gramů," řekl novinářům výrobní ředitel společnosti Robert Štěpán. Podle něj se podařilo udržet trvanlivost výrobku i přes snížení obsahu soli.
Další ocenění získaly Super dortík s malinami od Emco, pečivo Déčko od Ireks Enzyma, Párky dědy Pilčíka ze společnosti Řeznictví H+H a chléb Sprint od Zeelandie. V kategorii Bezpečnost a kvalita potravin pro malé podniky získal cenu Kitl Sytob Růžový květ, v kategorii pro střední a velké podniky Míša tvarohový Mls od Olmy. V kategorii Potraviny pro zvláštní výživu ve skupině mikropodnik a malý podnik získal cenu MUFFin od výrobce Adveni medical, ve skupině větších podniků Bezlepkový Konzumák od Ireks Enzyma.*

Napsat komentář

Napsat komentář

Komentáře k článku

  1. Za mě je jedna z nejlepších inovacích napojení jednotlivých podniků na internet věcí a automatizace, která se chytá i v zemědělství. Je pravda, že hodně pro to tady v republice dělá https://www.jablotron.cloud/ ... Nejdřív hodně pomohli zabezpečení a teď využívají stávající infrastruktury a vylepšují firmy. 🙂 Za mě je to hodně sympatický přístup. Osobně by to pro mě byla první firma, kterou bych pro tohle oslovil.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down