Plzeňské restaurace se spojily a lákají hosty na pivní gastronomii

Jedenáct známých plzeňských restaurací letos poprvé láká turisty i místní na originální gastronomické speciality připravované na pivě. Jde o klasická jídla, ale také o pokrmy k vínu, kávě, limonádě a dezerty. Soutěžní kampaň Léto na pivě, která potrvá do konce srpna, nabízí třeba netradiční šlehaný tvaroh s vanilkou a třešněmi v černém pivě, kterou nabízí nejstarší plzeňská pivnice U Salzmannů, řekla Petra Vomelová z městské organizace Plzeň-TURISMUS.

Organizace výzvu vymyslela a oslovila místní restauratéry a kavárníky, kteří měli zájem posílit návštěvnost svých podniků po těžké pandemické době, kdy byla právě gastronomie jedním z nejpostiženějších oborů. Zájem je podle personálu nečekaně velký, další provozovny se ještě mohou připojit.

Restaurace Plzeňka nabízí grilovaný hermelín glazovaný plzeňským pivem s perníkovou krustou, Lékárna syrečkový tatarák na topince se sladovým karamelem, Kozlovna fish and chips v pivním těstíčku, Sokolovna Bolevec pak bramborové knedlíky plněné trhanou pivní kachnou s červeným zelím a pivní cibuládou. Švejk Restaurant v centru má v nabídce hovězí guláš feldkuráta Otto Katze, Srdcovka pak guláš s černým pivem, Restaurace 12° tvarůžky & chorizo smažené v pivním těstíčku, šenk Na Parkánu kančí steak s bramboro-celerovým pyré a pivní omáčkou, Terraza vepřová žebra v pivní marinádě a Osteria koktejl z domácího šeříkového sirupu, vymačkané šťávy z limetek a piva.*

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *