Ocenění Regionální potravina převzalo sedm výrobců z Kraje Vysočina

Den zemědělců a potravinářů v Jihlavě o víkendu zpestřilo slavnostní předávání ocenění Regionální potravina. Toto ocenění si převzalo sedm výrobců. Hodnotitele letos zaujala třeba medovina s chmelovou příchutí nebo zauzená žebírka. Informovala o tom tisková mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Lenka Rezková. Ocenění producenti potravin převzali prestižní ceny z rukou Víta Růžičky ze Státního zemědělského intervenčního fondu a náměstka ministra zemědělství Aleše Kendíka. Oceněným poblahopřál i hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

V soutěži už poněkolikáté bodovala Lucie Krejčová, i v tomto roce to bylo v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin. „Vítězství v soutěži Regionální potravina si velice vážím, zvláště když už se mi povedlo vyhrát třikrát. První dvě vítězství byly s výrobkem Pikárecké perníkové preclíčky a letos s perníkovými bábovičkami, které se jmenují Sakrajda. Znamená to pro mě účast na spoustě prodejních akcí, na které bych se jinak nedostala a pár dalších odběratelů, kteří si naší výhry cení. Začít s podnikáním a udržet ho, je pro mě, stejně jako pro většinu takto malých podnikatelů těžké, ale Regionální potravina mi pomohla s prodejem.“
Soutěž Regionální potravina –  jeden z projektů ministerstva zemědělství –  podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin po celém Česku. Za administraci značky zodpovídá Státní zemědělský intervenční fond. Oceněný výrobek může čtyři roky mít na svém obalu značku Regionální potravina.
Výrobky přihlášené do soutěže každoročně hodnotí komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.*

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *