Humpolecký pivovar zvedl v 1. čtvrtletí výstav, pak růst zpomalil déšť

Rodinný pivovar Bernard v Humpolci zvýšil v letošním prvním čtvrtletí výrobu piva v meziročním porovnání o 8,2 procenta na více než 77 tisíc hektolitrů. Během chladného a deštivého května se ale růst snížil na jedno procento, řekl generální ředitel a spolumajitel pivovaru Josef Vávra. Letošní investice v pivovaru převýší sto milionů korun, z větší části se budou týkat vytvoření návštěvnického centra.

Roční produkce piva pivovaru Bernard se v posledních letech pravidelně zvyšuje. Za celý minulý rok podnik uvařil rekordních 382 tisíc hektolitrů. Pro prodej piva je podle Vávry důležité počasí. Když bude svítit slunce, věří, že letošní výstav znovu stoupne. Pro pivovarníky je podle něj ale také dobře, když naprší a bude dost vody a ječmene pro výrobu piva.

Pivovar připravuje další investice do výrobního zázemí. Největší akcí teď však bude stavba čtyřpatrového centra pro návštěvníky, s restauracemi a kinosálem pro 60 lidí, které plánuje firma otevřít zkraje roku 2021. Stavbu s celkovými náklady okolo 100 milionů korun zahájila minulý týden. Její součástí je i vytvoření vyhlídky na město z více než 30 metrů vysokého pivovarského komína. Podle očekávání vedení pivovaru by centrem měly ročně projít desetitisíce lidí, včetně zájezdů. Loňské tržby pivovaru Bernard byly skoro 781 milionů korun proti 672 milionům Kč za rok 2017.*

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *