09.09.2020 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Do odborné soutěže mlékárny přihlásily 36 výrobků

Odborná soutěž mlékáren o nejlepší mlékárenský výrobek nechyběla v Přibyslavi ani letos. Komise hodnotila 36 mléčných výrobků. Nejvíc bodů získaly produkty z firem Polabské mlékárny, Mlékárna Olešnice, Moravia Lacto a Bohemilk. Informoval o tom městský úřad.

Polabské mlékárny z Poděbrad vyhrály s BIO řeckým jogurtem kategorii mléčných nápojů a zakysaných výrobků. Mezi tvarohy a tvarohovými sýry dostal nejvíc bodů Panýr jihlavské mlékárny Moravia Lacto. Kefírový dezert ochucený mangem mlékárny Bohemilk z Opočna je první v kategorii sladkých dezertů. Mlékárna Olešnice vyhrála se sýrem Václav kategorii zrajících sýrů.
Soutěžní mléčné výrobky hodnotila pětičlenná komise. Posuzovala jejich chuť, vzhled a konzistenci, obal a inovativnost mléčných výrobků. "Největší váhu má samozřejmě chuť a vůně těch výrobků, pak je vzhled a konzistence," uvedl předseda Jiří Štětina z Vysoké školy chemicko-technologické. Přehlídku mlékárenských výrobků pod názvem Mlékárenský den pořádá v sobotu 11. září Přibyslav již 29. rokem, tentokrát se představí 18 mlékáren nejen z Vysočiny.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down