Ze 4,5 tuny kuřecího masa ze salmonelové šarže se zadržela tuna

Ze 4515 kg kuřecího masa z Polska, ve kterém může být salmonela, veterináři zachytili zhruba tunu. Dalších 850 kilogramů v Ústeckém kraji se došetřuje, maso bylo mražené, je tedy možné, že se ještě nezkonzumovalo, řekl mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Maso bylo ze stejné šarže jako kuřecí, u kterého veterináři zjistili salmonelu. Na Olomoucku dvě tuny putovaly do škol a restaurací, ty jsou nejspíš zkonzumované.

Nyní veterináři čekají na výsledky testů u dalších osmi šarží masa o hmotnosti čtyř tun, které spolu s masem s pozitivními testy do ČR doputovalo. Veterináři ve čtvrtek oznámili, že našli salmonelu v mase v lounském velkoobchodním skladu Petr Novotný – Gastroplus v zásilce 1200 kilogramů mražených kuřecích stehen z Polska. Producentem zboží je polská společnost Inter-Natural 2000. Kromě 1200 kilogramů, které byly podle Vorlíčka z Loun přeposlány 22 odběratelům na Ústecku, šla další zásilka do Královéhradeckého kraje, kde problematickou šarži odebrala firma Negocio. Ta má sklad ve středních Čechách. Do středočeského Kostelce nad Černými lesy tak šlo 670 kilogramů. Nakonec se podle Vorlíčka spotřebovalo jenom deset kilogramů, 660 se povedlo zadržet. Ve Zlínském kraji došlo polské kuřecí maso k příjemci zásilky – Michal Martin, Kunovice o celkové váze 620 kg. „Šarže je po datu spotřeby a již se nenachází na skladě,“ dodal minulý týden mluvčí. Zásilka pak pokračovala na sedm míst. V Olomouckém kraji byla příjemcem zásilky firma Made Group, ke které dorazily dvě tuny masa.*

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *