Archiv pro štítek: značka Regionální potravina

Filtr

Značku Regionální potravina má v Libereckém kraji devět výrobků

Značkou regionální potravina Libereckého kraje se může pyšnit dalších devět výrobků. Prestižní soutěž se uskutečnila už podvanácté, porota letos posuzovala 77 výrobků od 25 farmářů a potravinářských firem v kraji. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Lenka Rezková. Soutěž Regionální potravina vyhlašují každoročně ve všech...

Kategorie: Liberecký kraj, Potravinářství, Soutěž

Klobása i džem mají na jihu Čech cenu Regionální potravina

Značku Regionální potravina letos získalo na jihu Čech osm výrobků. Jsou mezi nimi klobása, jerky, tedy kousky sušeného masa, sýr s ořechy, žitný chléb nebo džem. Komise vybírala z 68 výrobků od 22 místních výrobců. Nejvíce bylo masných a tepelně opracovaných produktů, sdělila mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Lenka Rezková....

Kategorie: Nezařazené

Výrobci v Libereckém kraji se mohou hlásit do soutěže Regionální potravina

Malí a střední výrobci v Libereckém kraji se mohou hlásit do soutěže o prestižní značku Regionální potravina. V letošním roce se koná už podvanácté. Soutěží se v devíti kategoriích, přihlášky je možné podávat do 25. května, řekl Robert Erlebach, předseda Regionální agrární rady Libereckého kraje. Slavnostní vyhlášení oceněných spojené s...

Kategorie: Liberecký kraj, Potravinářství, Soutěž

Fond odebral značku Regionální potravina Libereckého kraje celozrnnému koláči se sezónním ovocem

Výrobek celozrnný koláč se sezónním ovocem od společnosti COOC FOOD, s. r. o., přišel o značku Regionální potravina Libereckého kraje. Pekárna totiž na jeho výrobu používala české suroviny jen sezónně, jinak je nahrazovala surovinami z jiných zemí. Informovala o tom tisková mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Vladimíra Nováková. ...

Kategorie: Potravinářství

Značku Regionální potravina letos získalo rekordních 110 výrobků

Značku Regionální potravina letos získalo rekordních 110 výrobků od 110 producentů. V sedmém ročníku udělování o ni usilovalo 1475 potravin, nyní je značka na 577 výrobcích. Informovala o tom mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Vladimíra Nováková. Proti loňsku přihlásili potravináři do soutěže zhruba o 200 výrobků více.

Kategorie: Potravinářství, Tendry

Statistika nestačí (komentář)

Minulý týden přišel původně český med o značku Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR i o značku kvality Klasa, protože byl zřejmě čínský nebo ruský. Alespoň to prokázaly pylové testy opakovaně provedené v Německu. Značka potravinářské komory byla odňata nějakému výrobku vůbec poprvé, značku Klasa odebral Státní zemědělský intervenční...

Kategorie: Komentáře, Potravinářství

V Jihomoravském kraji bylo uděleno devět značek Regionální potravina

Celkem devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2014. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 147 produktů od 51 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly kategorie pekařské a masné výrobky....

Kategorie: Jihomoravský kraj, Potravinářství