Archiv pro štítek: značka Regionální potravina

Filtr

Fond odebral značku Regionální potravina Libereckého kraje celozrnnému koláči se sezónním ovocem

Výrobek celozrnný koláč se sezónním ovocem od společnosti COOC FOOD, s. r. o., přišel o značku Regionální potravina Libereckého kraje. Pekárna totiž na jeho výrobu používala české suroviny jen sezónně, jinak je nahrazovala surovinami z jiných zemí. Informovala o tom tisková mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Vladimíra Nováková. ...

Kategorie: Potravinářství

Značku Regionální potravina letos získalo rekordních 110 výrobků

Značku Regionální potravina letos získalo rekordních 110 výrobků od 110 producentů. V sedmém ročníku udělování o ni usilovalo 1475 potravin, nyní je značka na 577 výrobcích. Informovala o tom mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Vladimíra Nováková. Proti loňsku přihlásili potravináři do soutěže zhruba o 200 výrobků více.

Kategorie: Potravinářství, Tendry

Statistika nestačí (komentář)

Minulý týden přišel původně český med o značku Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR i o značku kvality Klasa, protože byl zřejmě čínský nebo ruský. Alespoň to prokázaly pylové testy opakovaně provedené v Německu. Značka potravinářské komory byla odňata nějakému výrobku vůbec poprvé, značku Klasa odebral Státní zemědělský intervenční...

Kategorie: Komentáře, Potravinářství

V Jihomoravském kraji bylo uděleno devět značek Regionální potravina

Celkem devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2014. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 147 produktů od 51 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly kategorie pekařské a masné výrobky....

Kategorie: Jihomoravský kraj, Potravinářství