Archiv pro štítek: Regionální potraviny

Filtr

V Kutné Hoře se představí Regionální potraviny a výrobky se značkou Klasa

Na srpnovém hodování v Kutné Hoře na Palackého náměstí se ve dnech 17. a 18. srpna představí potraviny, které letos získaly ocenění v soutěži Středočeská Regionální potravina. Na návštěvníky čekají nejenom ochutnávky, ale také bohatý doprovodný program a soutěž o zajímavé ceny. Informovala o tom tisková mluvčí Státního zemědělského intervenčního...

Kategorie: Potravinářství

Karlovarský kraj ocenil nejlepší regionální potraviny

Karlovarský kraj ocenil 15 nejlepších regionálních potravinářských výrobků pro letošní rok. Ocenění získali výrobci za produkty v pěti kategoriích, a to masné výrobky, mléčné výrobky, pekařské a cukrářské výrobky, alkoholické a nealkoholické nápoje a ovoce, zelenina, medy a čaje. Výsledky soutěže Dobrota Karlovarského kraje vyhlásila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová dnes...

Kategorie: Karlovarský kraj, Potravinářství, Soutěž

Karlovarský kraj ocení regionální výrobky vlastní značkou kvality

Karlovarský kraj vyhlásí i letos soutěž Dobrota Karlovarského kraje pro regionální výrobce potravin. Chce tak vyzdvihnout kvalitu potravinářských a zemědělských výrobků, které v regionu vznikají. Vlastní značkou kvality kraj oceňuje regionální výrobky od loňska. Současně se v kraji uskuteční soutěž Regionální potravina, kterou organizuje ministerstvo zemědělství, kraj ji ale finančně...

Kategorie: Karlovarský kraj, Nezařazené, Potravinářství

Informační středisko zařadilo do nabídky i regionální produkty

Informační centru olomoucké radnice zařadilo do své nabídky vedle informací o městě, map, suvenýrů či Olomouckých tvarůžků také originální regionální produkty z Hané. K dostání je sedm druhů piva z místního pivovaru Chomout, likér Jakamarus z Těšetické pálenice, česnekový extrakt z Laškova nebo šnečí paštika z farmy v Olomouci-Holici, sdělila...

Kategorie: Potravinářství

Dalších osm produktů je regionální potravinou Zlínského kraje

Označení Regionální potravina Zlínského kraje nese dalších osm produktů. Ocenění dnes výrobci převzali na dožínkové slavnosti v Kroměříži. Ředitelka Agrární komory Zlín Jana Brázdilová řekla, že značka má podpořit místní výrobce, aby se svými produkty lépe uspěli na trhu. Regionální potravinou jsou celkem čtyři desítky krajských výrobků.

Kategorie: Gastronomie, Potravinářství, Zlínský kraj

Zájem o Regionální potravinu Jihomoravského kraje byl rekordní

Devět produktů získalo možnost využívat označení Regionální potravina Jihomoravského kraje. Porota letos vybírala ze 183 potravin od 54 výrobců v devíti kategoriích. Podle Jaromíra Musila z Regionální agrární komory přihlásili výrobci o třetinu více potravin než loni a nejvíce v historii. Certifikáty byly předány oceněným výrobcům při slavnostním zahájení brněnského...

Kategorie: Jihomoravský kraj, Potravinářství, Vetrhy

Značka potvrzuje kvalitu produkce

Ministerstvo zemědělství udělilo jen v letošním roce více než stovce potravinářských výrobků právo užívat prestižní značku Regionální potravina. Nejen o tom, jakým přínosem může být tato značka pro výrobce oceněného výrobku, jsme hovořili s Věrou Škurkovou, jednatelkou a ředitelku společnosti Havlík Opal spol. s r. o., která již více než...

Kategorie: Moravskoslezský kraj, Potravinářství

Značku kvality Regionální potravina v Karlovarském kraji získalo devět potravin

Karlovarský kraj dnes ocenil devět potravin od regionálních výrobců, které získaly značku kvality Regionální potravina. Některé výrobce s kvalitními potravinami ale ze soutěže vyřadily legislativní nedostatky na etiketách. Uvedl to regionální koordinátor soutěže Zdeněk Perlinger. Někteří naopak získávají ocenění opakovaně.

Kategorie: Karlovarský kraj, Obchod, Potravinářství