Archiv pro štítek: Regionální potravina

Filtr

Projekt Potravinový patriot má podpořit prodej zboží jihočeských výrobců

Projektem s pracovním názvem Potravinový patriot chce Jihočeský kraj pomoci regionálním výrobcům, aby dostali své zboží více mezi lidi. Jeho součástí bude produktová mapa, kde budou vyznačeny obchody, které odebírají potraviny přímo od jihočeských prvovýrobců. Informovala o tom hejtmanka Ivana Stráská, projekt představila na českobudějovickém agrosalonu Země živitelka.

Kategorie: Jihočeský kraj, Obchod, Potravinářství

Značku Regionální potravina mají na jihu Čech karamel i kozí sýr

Osm výrobků dnes získalo značku Regionální potravina Jihočeského kraje. Vítězové si ocenění v soutěži Ministerstva zemědělství převzali na víkendových Selských slavnostech v Holašovicích na Českobudějovicku. Jsou mezi nimi výrobce karamelu z Českého Krumlova, kozího sýra z rodinné farmy Výrov na Prachaticku i hruškovice z Českobudějovicka. Oznámila to mluvčí Státního zemědělského...

Kategorie: Gastronomie, Jihočeský kraj, Potravinářství

O vítězích Regionální potraviny je rozhodnuto i v Jihomoravském kraji

O vítězích, kteří nově obdrželi prestižní značku Regionální potravina, už je rozhodnuto i v Jihomoravském kraji. Letos se zde o tuto značku ucházelo 167 produktů od 47 výrobců. Soutěžilo se v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly pekařské výrobky včetně těstovin. Informoval o tom Jaromír Musil z Regionální Agrární komory Jihomoravského kraje....

Kategorie: Jihomoravský kraj, Potravinářství, Soutěž

Karlovarský kraj chce vlastní značku pro regionální výrobce potravin

Karlovarský kraj chce vytvořit vlastní značku, kterou chce oceňovat regionální výrobce potravin. Má to být Dobrota Karlovarského kraje. Soutěž Regionální potravina organizovaná ministerstvem zemědělství v kraji zůstane, kraj ji ale už nebude finančně podporovat. Uvedl to krajský radní pro životní prostředí Karel Jakobec.

Kategorie: Dotace, Karlovarský kraj, Potravinářství, Soutěž

Regionální potravina Libereckého kraje

Regionální agrární rada Libereckého kraje vyhlásila soutěž o Regionální potravinu Libereckého kraje. Letos se koná už posedmé. Regionální označení získalo v kraji už 39 produktů, loni jich výrobci do soutěže přihlásili 53, označení jich získalo šest. Soutěží se v devíti kategoriích, tři však loni i předloni zůstaly prázdné. Nejvíce zastoupeny...

Kategorie: Potravinářství

SZIF bude napřesrok hospodařit s rozpočtem 37,2 miliardy korun

Sněmovna dnes schválila rozpočet Státního zemědělského intervenčního fondu na příští rok. Fond by měl hospodařit s rozpočtem 37,2 miliardy korun, což je meziročně o 2,5 miliardy korun méně. Z toho 31,3 miliardy bude pocházet z peněz Evropské unie, zbytek ze státního rozpočtu. Fond zajišťuje především vyplácení agrárních dotací, z jeho...

Kategorie: Dotace, Evropská unie, Zemědělství

Nejvíce lidí si spontánně vybavuje značku Klasa

Nejznámější značka kvality na českých potravinách je Klasa. Podle zářijového průzkumu agentury STEM/Mark si ji spontánně vybavilo 82 procent lidí, kteří alespoň zběžně značky kvality znají. Přibližně polovina populace o nich pouze slyšela nebo si je nevybavila. V průzkumu odpovídalo přes 1300 respondentů. Informovala o tom Ivana Valentová z agentury...

Kategorie: Potravinářství, Výzkum

Regionální potravina startuje

V letošním roce bude opět ve všech krajích České republiky udělena vybraným potravinám prestižní značka Regionální potravina. Značku mohou na čtyři roky získat pouze malé a střední firmy, které mají maximálně 250 zaměstnanců. Ocenění Regionální potravina uděluje šestým rokem ministr zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských...

Kategorie: Potravinářství