Archiv pro štítek: Regionální potravina

Filtr

Kontroly potvrdily kvalitu potravin se značkou KLASA a Regionální potravina

Loňské výsledky kontrolní akce zaměřené na potraviny oceněné značkami KLASA a Regionální potravina potvrdily jejich vysokou jakost a bezpečnost, uvedla potravinářská inspekce. Z hlediska zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) je to jedna z nejméně problematických kategorií potravin. U ostatních zjišťují inspektoři až řádově vyšší podíly nevyhovujících vzorků, uvedl...

Kategorie: Kontroly, Potravinářství

Ocenění Regionální potravina převzalo sedm výrobců z Kraje Vysočina

Den zemědělců a potravinářů v Jihlavě o víkendu zpestřilo slavnostní předávání ocenění Regionální potravina. Toto ocenění si převzalo sedm výrobců. Hodnotitele letos zaujala třeba medovina s chmelovou příchutí nebo zauzená žebírka. Informovala o tom tisková mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Lenka Rezková. Ocenění producenti potravin převzali prestižní ceny z rukou...

Kategorie: Kraj Vysočina, Potravinářství

Regionální potravina má své vítěze v Pardubickém kraji

V Pardubickém kraji navrhla hodnotitelská komise letošní vítěze prestižního ocenění Regionální potravina. Cílem bylo vybrat oblastní zemědělské a potravinářské výrobky, které jsou zárukou kvality a poctivosti místních výrobců. Do soutěže se v kraji přihlásilo celkem 25 producentů se112 výrobky. Informuje o tom tisková zpráva Státního zemědělského intervenčního fondu.

Kategorie: Pardubický kraj, Potravinářství, Soutěž

Regionálními potravinami Plzeňského kraje je devět výrobků

Patnáctistupňové černé pivo Hrobník z pivovaru Bizon v Čižicích, Zlatý bůček od firmy Plzák z Plzně nebo Klatovský perník vyrobený v tamní Střední zemědělské a potravinářské škole patří mezi devět produktů, které porota letos navrhla na udělení značky Regionální potravina Plzeňského kraje. V 11. ročníku soutěže o prestižní značku se...

Kategorie: Plzeňský kraj, Potravinářství, Soutěž

Potravinami Moravskoslezského kraje jsou cherry rajčata i pivo

Třináctistupňové silné polotmavé pivo Skřečoňský žabák nebo podlouhlá červená cherry rajčata Hranáček z Farmy Bezdínek jsou mezi osmi výrobky, které letos v Moravskoslezském kraji získají právo používat čtyři roky značku Regionální potravina. Vyplývá to z návrhu hodnotitelské komise, jež vybírala vítěze soutěže. Oznámila mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Lenka Rezková....

Kategorie: Gastronomie, Moravskoslezský kraj, Potravinářství

Startuje jedenáctý ročník soutěže Regionální potravina

Lokální výrobci se budou moci opět ucházet o udělení prestižní značky Regionální potravina. Startuje totiž 11. ročník stenojmenné soutěže, jejímž hlavním cílem je podpora místních výrobců potravin. Letošní ročník soutěže bude zahájen v Plzeňské kraji 22. dubna. Kompletní přehled termínů zasedání komise v jednotlivých krajích bude zveřejněn na webu regionalnipotravina.cz....

Kategorie: Gastronomie, Obchod, Potravinářství, Soutěž

SZPI: Lidé mohou značkám Klasa a Regionální potravina důvěřovat

Lidé mohou nadále důvěřovat potravinám, které na sobě mají značku Klasa přidělovanou ministerstvem zemědělství, a také potravinám s označením Regionální potravina. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) loni zkontrolovala 171 šarží potravin se značkou Klasa a 77 šarží značky Regionální potravina a pouze tři nevyhověly požadavkům, které jsou na tyto...

Kategorie: Potravinářství

O značku Regionální potravina přišel další výrobek

O značku Regionální potravina Středočeská přišel Horecký jablečný zákusek, který vyrábí Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horky nad Jizerou. Výrobce nesplnil podmínky uvedené v technické dokumentaci výrobku. Pochybení zjistila při své kontrole Státní zemědělská a potravinářská inspekce a informoval o tom v tiskové zprávě Státní zemědělský a intervenční...

Kategorie: Inspekce, Potravinářství

Pardubický kraj soutěžil o Regionální potravinu

Jubilejní soutěž o Regionální potravinu jde do finále. Předposledním krajem, kde hodnotitelská komise navrhovala vítěze letošního klání, byl Pardubický kraj. O prestižní značku, která je zárukou kvality a poctivosti místních výrobců, se zde ucházelo celkem 116 produktů od 28 výrobců. Největší zájem byl o kategorie Masné výrobky tepelně opracované a...

Kategorie: Pardubický kraj, Potravinářství, Soutěž