Archiv pro štítek: průzkum

Filtr

Více než polovina Čechů někdy spotřebovává potraviny po skončení minimální trvanlivosti

Více než polovina Čechů někdy spotřebovává potraviny po skončení doby minimální trvanlivosti. Asi 48 procent lidí jí tyto potraviny i po skončení doby použitelnosti, tedy datu uvedeném v označení "spotřebujte do", u potravin, které se rychle kazí, jako jsou mléčné výrobky nebo maso. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky poskytlo...

Kategorie: Potravinářství

Češi pijí víno častěji než dřív a nelitují peněz za kvalitu

Češi pijí víno častěji než v minulosti a jsou ochotni připlatit si za kvalitní víno. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu spotřebitelského chování, který si nechal zpracovat Vinařský fond. Průzkum také potvrdil jasnou preferenci moravských a českých vín. Spotřebitelé tuzemským vínům dávají přednost kvůli lepší chuti a kvalitě. Mezi konzumenty také...

Kategorie: Gastronomie, Obchod, Potravinářství, Statistika, Vinařství

Češi nejraději pijí caffé latte

Češi mají nejraději caffé latte, kupuje si jej 41 procent lidí. Capuccino pije 38 procent populace. Espresso, které bylo loni nejoblíbenější, se propadlo na třetí pozici, upřednostňuje jej třetina lidí. Ukazuje to aktuální průzkum agentury STEM/MARK, ve kterém odpovídalo 1025 respondentů. ...

Kategorie: Potravinářství

Čtyři pětiny populace se neptají na původ jídla v restauracích

Téměř dvě třetiny Čechů považují za důležité, zda jsou kupované potraviny původem z České republiky. Čtyři pětiny populace se však neptají na původ jídla v restauracích. Vyplývá to ze zářijového průzkumu agentury Ipsos, který zveřejnila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Podle předsedy asociace Karla Havlíčka se tak...

Kategorie: Gastronomie, Obchod, Potravinářství

Problematika genetické modifikace Čechy moc nezajímá

Problematika geneticky modifikovaných potravin Čechy příliš nezajímá, zájem o ni jeví pětina lidí. Podle 78 procent občanů by ale potraviny, které obsahují geneticky upravené složky, měly mít tuto informaci na etiketě. Přitom zhruba stejné množství občanů při nákupu potravin údaje o genetické úpravě nekontroluje nikdy nebo jen zřídka. Podstatně více...

Kategorie: Potravinářství, Rostlinná výroba

Maloobchodní řetězce podle průzkumu zneužívají své postavení

Maloobchodní řetězce podle 79 procent jejich dodavatelů zneužívají své dominantní postavení na trhu. Vyplývá to z průzkumu, který si nechalo zpracovat ministerstvo zemědělství a jehož výsledky představilo na dnešní tiskové konferenci. Z pohledu férového a oboustranně vyváženého přístupu vůči dodavatelům nejlépe vyšly řetězce Coop, Globus a Billa, naopak nejhůře dopadl...

Kategorie: Obchod, Potravinářství