Archiv pro štítek: ocenění Regionální potravina

Filtr

Potravinami Moravskoslezského kraje jsou uzený bůček i pivo

Jedenáctistupňové světlé pivo Skřečoňský žabák nebo speciální uzený bůček od společnosti Machač – malokapacitní jatka jsou mezi osmi výrobky, které letos v Moravskoslezském kraji získají právo používat čtyři roky značku Regionální potravina. Vyplývá to z návrhu hodnotitelské komise, jež dnes vybírala vítěze soutěže. Oznámila to mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu...

Kategorie: Moravskoslezský kraj, Potravinářství

Devět potravin získalo ocenění Regionální potravina jižní Moravy

Dalších devět potravin dnes získalo ocenění Regionální potraviny jižní Moravy. Hodnotitelská komise celý den ochutnávala a zkoumala 193 přihlášených potravin od 54 výrobců a hledala ty nejlepší v devíti kategoriích, uvedla mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Vladimíra Nováková. Ocenění získávají malí a střední výrobci a slouží jim k propagaci.

Kategorie: Jihomoravský kraj, Potravinářství

Na veletrzích GO a Regiontour se představí regionální potraviny v rámci festivalu RegFoodFest

Už zítra začínají na brněnském výstavišti veletrhy GO a Regiontour. Od 18. do 21. ledna se zde představí největší národní prezentace cestovního ruchu v České republice. A protože k cestování ochutnávka místních specialit patří, bude souběžně probíhat také Festival krajových specialit a regionální potraviny RegFoodFest. Upozornila na to mluvčí Státního...

Kategorie: Potravinářství, Vetrhy