Archiv pro štítek: Moravskoslezský kraj

Filtr

Potravinami Moravskoslezského kraje jsou uzená paštika i kozí sýr

Uzená paštika od Řeznictví a uzenářství Latoň z Chlebičova nebo Kozí sýr s pažitkou od Milana Myšky z Albrechtiček jsou mezi devíti výrobky, které letos v Moravskoslezském kraji získají právo používat čtyři roky značku Regionální potravina. Vyplývá to z nominací hodnotitelské komise, jež vybírala vítěze soutěže. Oznámila to mluvčí Státního...

Kategorie: Moravskoslezský kraj, Potravinářství, Soutěž

Moravskoslezské veterinární správě kvůli pandemii ubylo preventivních akcí

Činnost Státní veterinární správy v Moravskoslezském kraji loni výrazně poznamenala koronavirová pandemie. Ubylo mimořádných či preventivních akcí i dozorové činnosti v restauracích, do chodu správy zasáhla nemoc i karantény. Na pokutách správa vybrala 1,25 milionu, jen o 54 000 korun méně než v roce 2019, a na poplatcích 5,95 milionu...

Kategorie: Moravskoslezský kraj, Veterinářství

Potravinami Moravskoslezského kraje jsou cherry rajčata i pivo

Třináctistupňové silné polotmavé pivo Skřečoňský žabák nebo podlouhlá červená cherry rajčata Hranáček z Farmy Bezdínek jsou mezi osmi výrobky, které letos v Moravskoslezském kraji získají právo používat čtyři roky značku Regionální potravina. Vyplývá to z návrhu hodnotitelské komise, jež vybírala vítěze soutěže. Oznámila to mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Lenka...

Kategorie: Moravskoslezský kraj, Potravinářství, Soutěž

Moravskoslezské pivovary zas vaří pivo a chystají sudy na pondělí

Malé řemeslné pivovary v Moravskoslezském kraji se připravují na pondělní otevření restauračních zahrádek, dostávají už větší objednávky na sudy. Po odstávce vyvolané uzavřením restaurací kvůli pandemii nového typu koronaviru pivovary opět vaří naplno. Pokles tržeb byl citelný, většinu navařeného piva se jim ale podařilo prodat, zaměstnance nepropouštěly a se ztrátami...

Kategorie: Moravskoslezský kraj, Pivovarnictví

Potravinami Moravskoslezského kraje jsou uzený bůček i pivo

Jedenáctistupňové světlé pivo Skřečoňský žabák nebo speciální uzený bůček od společnosti Machač – malokapacitní jatka jsou mezi osmi výrobky, které letos v Moravskoslezském kraji získají právo používat čtyři roky značku Regionální potravina. Vyplývá to z návrhu hodnotitelské komise, jež dnes vybírala vítěze soutěže. Oznámila to mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu...

Kategorie: Moravskoslezský kraj, Potravinářství

V Moravskoslezském kraji se bude dál těžit hlavně kůrovcové dříví

Státní podnik Lesy ČR (LČR), který hospodaří na největší ploše lesů, plánuje letos v Moravskoslezském kraji vytěžit 1,91 milionu metrů krychlových dřeva, což bude zhruba o 13 procent méně než loni. Největší část budou tvořit stromy napadené kůrovcem. V loňském roce to bylo více než 70 procent, přičemž většina ostatního...

Kategorie: Lesní hospodářství, Moravskoslezský kraj