Archiv pro štítek: kuřecí maso

Filtr

Do ČR se dostalo dalších 540 kg polského masa se salmonelou

Do Česka se dostaly další dvě zásilky kuřecího masa z Polska se salmonelou, dohromady vážily 540 kilogramů. Část masa se snědla, část veterináři dohledali. Jedna zásilka kuřecích chlazených čtvrtek putovala do Hradce Králové – Březhradu a poté do stravovacích zařízení v Pardubicích. Druhá, kde byly řízky, pak do skladu firmy...

Kategorie: Dovoz a vývoz, Kontroly, Veterinářství

Zemědělské odbory chtějí zákaz dovozu vodou chlazeného kuřecího

Výkonný výbor Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy vyzval ministerstvo zemědělství k zákazu dovozu kuřecího masa z Polska a dalších zemí, které používají k chlazení masa vodu. Ministerstvo na dotaz sdělilo, že s ničím podobným nepočítá. Svaz podle informací na svém webu sdružuje 30 000 členů.

Kategorie: Dovoz a vývoz, Legislativa, Potravinářství, Živočišná výroba

V Jablonci se prodalo 1,9 tuny kuřecího masa se salmonelou

V Jablonci nad Nisou prodala firma Karapetjan zhruba 1,9 tuny kuřecího masa, které obsahovalo bakterie způsobující salmonelózu. Datum spotřeby masa bylo do posledního ledna, lidé jej však mohou mít zamražené doma. Celkem do Česka přišlo z Polska 3,6 tuny závadného masa, část veterináři stáhli, část šla do odpadu při úpravě....

Kategorie: Inspekce, Kontroly, Potravinářství, Veterinářství

V kuřecím mase z Polska byly zakázané látky, které v něm zadržují vodu

V kuřecím mase z Polska prodávaném v obchodě na Kroměřížsku byly zakázané látky zadržující vodu. Zákazníci tak byli klamáni, protože místo masa kupovali vodu. Vyplývá to ze zveřejněných informací české Státní veterinární správy. Veterináři prověří vzorky masa od stejného dovozce odebrané v dalších obchodech.

Kategorie: Dovoz a vývoz, Inspekce, Kontroly, Obchod, Potravinářství

Spotřebitelé žádají česká kuřata

Čeští spotřebitelé více vyhledávají česká kuřata. Stále méně nakupují polskou a brazilskou drůbež. Uvedli to minulý týden generální ředitel Drůbežářského závodu Klatovy, druhého největšího zpracovatele drůbeže u nás, David Bednář a vedoucí nákupu firmy Josef Matějka. Podnik ročně zpracuje zhruba 24 milionů kuřat, výhradně z českých farem. Pětinu jich má...

Kategorie: Obchod, Potravinářství

Produkce masa a nákup mléka vzrostly, ceny klesly

Produkce masa v České republice v prvním čtvrtletí letošního roku meziročně vzrostla o 1,1 procenta a nákup mléka o 3,6 procenta. Ceny klesly u mléka a jatečných prasat o více než desetinu. Pouze u jatečného skotu byly ceny proti loňsku vyšší. Údaje dnes zveřejnil Český statistický úřad. Loni produkce masa...

Kategorie: Ceny, Dovoz a vývoz, Ekonomika, Obchod, Statistika, Zemědělství, Živočišná výroba

Veterináři nechali zlikvidovat asi 1,7 tuny kuřecího masa neznámého původu

V asanačním podniku skončilo ve středu večer 1670 kilogramů chlazeného kuřecího masa zabaveného na východě Čech. Vezl ho v dodávce bez chlazení neregistrovaný polský přepravce. Celníci a pracovníci veterinární správy z Pardubického kraje při kontrole zjistili, že náklad neměl potřebné dokumenty, proto byl zlikvidován. Informoval o tom mluvčí Státní veterinární...

Kategorie: Dovoz a vývoz, Živočišná výroba