Archiv pro štítek: jatka

Filtr

Veterináři našli pochybení v pohodě zvířat u devíti procent jatek

Veterináři zkontrolovali v uplynulém týdnu po zjištění možného týrání zvířat na Benešovsku zhruba 90 procent z 207 českých jatek, kde se porážejí velká hospodářská zvířata. Při kontrolách, které se týkaly i dokumentace z letošního roku, zjistili pochybení v pohodě zvířat v devíti procentech případů, sdělil to mluvčí Státní veterinární správy...

Kategorie: Veterinářství, Živočišná výroba

Veterináři podají trestní oznámení na jatka kvůli týrání zvířat

Veterináři podají trestní oznámení kvůli podezření na týrání zvířat na jatkách ve Všeticích na Benešovsku. Na případ upozornili ve videu aktivisté ze skupiny Zvířata nejíme, podle videa jde o společnost Jokoma. Veterináři nyní řeší míru používání elektrických poháněčů, kopání do zvířat nebo nevhodné vláčení zvířat. Uvedl to mluvčí Státní veterinární...

Kategorie: Veterinářství, Živočišná výroba

Polská jatka budou sledovat kamery, dozor bude jen státní

Polská jatka budou pod stálým kamerovým dohledem, změna bude schválena do konce března, řekl v telefonickém rozhovoru ministru zemědělství Miroslavu Tomanovi jeho polský protějšek Krzysztof Ardanowský. Zároveň skončí praxe, kdy mohli státní veterinární inspektoři delegovat dozor na jatkách na soukromé veterináře. Informoval o tom mluvčí Ministerstva zemědělství Vojtěch Bílý. ...

Kategorie: Evropská unie, Veterinářství, Živočišná výroba

V Polsku se údajně prodává maso z nemocných krav

Někteří polští chovatelé prodávají majitelům jatek nemocné krávy, jejichž maso může ohrozit lidské zdraví. Jatka mají o maso zájem, neboť výkupní cena je výrazně nižší než u zdravého dobytka a z jeho prodeje obchodníkům mají vyšší zisk. Informovala o tom o uplynulém víkendu polská televize TVN24, jejíž investigativní reportér natočil...

Kategorie: Evropská unie, Kauzy, Potravinářství, Živočišná výroba

Polovina českého masného skotu se chová v režimu bio

Více než polovina masného skotu v zemi je chována v biorežimu. Jatka však nemají certifikaci, na pult obchodních řetězců se tak maso většinou dostává jako konvenční, uvedl ředitel odboru environmentálního a ekologického zemědělství ministerstva zemědělství Jan Gallas. Samotný sektor biopotravin se podle ministerstva rozvíjí. Nyní je v Česku 712 výrobců...

Kategorie: Ekologie, Zemědělství, Živočišná výroba