Archiv pro štítek: iniciativa Zachraň jídlo

Filtr

Podle průzkumu jídelny a fast foody ročně vyhodí desetitisíce tun jídla

V závodních jídelnách, menzách, kantýnách a fast foodech se vyhodí až 27 000 tun jídla ročně. Vyplývá to z projektu, na kterém spolupracovalo Technologické centrum (TC) Akademie věd ČR, společnost Median, Ústav zemědělské ekonomiky a informací a iniciativa Zachraň jídlo. Výzkum trval dva roky, výsledky a tipy, jak plýtvání snížit,...

Kategorie: Potravinářství, Výzkum

Křivá polévka poukáže na nesmyslné estetické standardy při posuzování ovoce a zeleniny

Happening iniciativy Zachraň jídlo s názvem Křivá polévka se uskuteční 5. září a bude se při něm vařit polévka pro přibližně 2000 lidí ze zeleniny, která by se nedostala na pulty obchodů kvůli svému nevyhovujícímu vzhledu. Zachraň jídlo tím chce upozornit na velké množství produktů, které se v zemědělství vyhazují,...

Kategorie: Ovocnářství, Potravinářství, Zelinářství