Archiv pro štítek: bezpečnost potravin

Filtr

Bezpečnost potravin v Česku má podle odborníků zlepšit digitalizace

Státní zemědělská a potravinářská inspekce loni uložila potravinovým provozovnám pokuty v celkové výši 100,6 milionu korun. Největší problémy byly ve veřejných stravovacích zařízeních, kde inspektoři zjistili pochybení v každé čtvrté z kontrolovaných provozoven. Bezpečnost i kvalitu potravin významně ovlivňuje schopnost restaurací, jídelen a dalších podniků zvládnout extrémní množství dat, která...

Kategorie: Potravinářství

Ministr Toman po jednání s polským protějškem: Mor prasat musíme řešit na celounijní úrovni

Budoucí podoba společné zemědělské politiky (SZP), africký mor prasat a bezpečnost potravin byla hlavní témata dnešního jednání ministra zemědělství Miroslav Tomana a jeho polského kolegy Jana Krzysztofa Ardanowského. Ministři ve Varšavě jednali v rámci setkání vlád Polska a České republiky. Informuje o tom tisková zpráva ministerstva.

Kategorie: Zahraničí, Zemědělská politika, Zemědělství

Ministři: EU musí umět rychle reagovat na problémy s potravinami

Členské země Evropské unie musejí být schopny daleko rychleji a efektivněji se vzájemně informovat o případných problémech s potravinami, shodli se včera unijní ministři na schůzce svolané kvůli letní aféře s toxickými vejci. Eurokomisař pro zdraví a bezpečnost potravin Vytenis Andriukaitis po jednání novinářům řekl, že v každém státě by...

Kategorie: Dovoz a vývoz, Evropská unie, Gastronomie, Kauzy, Potravinářství

Zbytečná jednání (komentář)

Polští producenti potravin i politici jsou velmi citliví na negativní informace v českých médiích o kvalitě jejich potravin. Veškerá, byť prokázaná a často závažná pochybení, obvykle bagatelizují a zprávy o nich označují za konkurenční boj tuzemských producentů potravin a nekalou kampaň, která má levnější polské zboží u tuzemských spotřebitelů zdiskreditovat....

Kategorie: Dovoz a vývoz, Potravinářství

Bezpečnost potravin v celém řetězci

Letošní Den zdraví Světové zdravotnické organizace, který se slaví 7. dubna, byl věnován bezpečnosti potravin. Bezpečné potraviny dělá celá cesta z farmy na talíř, uvedla to ředitelka české kanceláře Světové zdravotnické organizace (WHO) Alena Šteflová s tím, že bezpečnost musí být dodržena ve všech krocích řetězce od výroby potravin až...

Kategorie: Potravinářství