Salima není jen pro odborníky potravinářského průmyslu, ale i zájemce o gastronomii

Letošní potravinářský veletrh Salima není jen zaměřená na potravinářské technologie, ale také na gastronomii. Lidé ochutnají lahodnou kávu, voňavé sýry, černé brambory nebo čerstvé pečivo. Akci doplní i Festival chutí s přehlídkou minipivovarů, kterých bude na brněnském výstavišti kolem padesáti. Informovali o tom zástupci Veletrhů Brno.

Na čtyřdenním brněnském potravinářském veletrhu Salima, který se letos koná mezi 27. únorem a 2. březnem, bude zastoupeno 39 zemí. Akce, která je jednou za dva roky, se zúčastní 802 firem, což znamená oproti minulému ročníku mírné navýšení. Firmy obsadí čtyři pavilony brněnského výstaviště a zaujmou 28 000 metrů čtverečních výstavní plochy.
Salima je především veletrh potravinářských technologií, ke kterému Veletrhy Brno připojily i několik dalších akcí. Příkladem je veletrh Embax print, který se týká obalů a tisku. Generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš uvedl, že Salima není úplně veletrh pro laickou veřejnost. Je to veletrh pro odborníky z potravinářského průmyslu. Budou přítomni zástupci nákupčích velkých řetězců. Podle něj asi 70 procent účasti tvoří výrobci potravinářských technologií, producenti potravin zbývajících 30 procent.
Potraviny organizátoři od technologií oddělili do pavilonu C, kde bude Festival chutí, včetně vinařů a minipivovarů. Návštěvníci Salimy se mohou těšit kromě stánků potravinářských firem i na gastronomickou show Gastrofest. Kuchaři budou každý den vařit jiný pokrm.*

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *