Porosty řepy hodnotí Cukrovar Prosenice ve svém rajonu nadějně

Cukrovar Prosenice, který se v letošním roce připravuje na obnovení výroby, si pro kampaň nasmlouval 165 tisíc tun řepy. Podle jeho ředitele Otakara Jiříčka chtějí v Prosenicích vyrobit více než 20 tisíc tun cukru. Stav porostů, který cukrovar ve svém rajonu monitoruje, je podle ředitele standardní a odpovídá vývoji jako v jiných letech.

Upřesnil, že u 54 procent porostů je stav velmi dobrý a u 23 procent dobrý. Více než ze dvou třetin ploch se tedy podle Jiříčka dají očekávat nadstandardní, v horším případě průměrné hektarové výnosy. Známku vyhovující dostalo 15 procent porostů, pouze osm procent je špatných. Jak ředitel cukrovaru doplnil, poslední deště mohou situaci ještě zlepšit: Začínají totiž vzcházet semena, která kvůli suchu nevyklíčila.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *