Hamé začala okurková sezóna, oproti loňsku o dva týdny dříve

Potravinářská společnost Hamé letos díky teplému počasí zahajuje oproti loňsku o dva týdny dříve okurkovou sezónu. V třísměnném provozu nyní zpracují stovky zaměstnanců bzeneckého závodu firmy 300 000 sklenic okurek denně. To z tohoto závodu dělá největšího výrobce v Česku, řekl mluvčí Hamé Petr Kopáček.

Své tradiční okurky prodává Hamé především v Česku a na Slovensku. „V posledních letech se ale tuto křupavou delikatesu daří stále více uplatňovat i na dalších trzích v zahraničí. Kromě zemí východní a střední Evropy si tak sterilované okurky od Hamé mohou zakoupit také zákazníci i v některých hodně dalekých zemích, jako je Kanada, Japonsko nebo Austrálie,“ uvedl Kopáček.
Okurky Znojmia jsou k dostání v mnoha variantách, včetně specialit,  jako jsou například Gurmánské okurky s kousky červené papriky, cibulkami a mrkví, okurky s česnekem nebo pikantní okurky s feferonkami. Hamé ale vyrábí také dětské okurky.
Závod Pika Bzenec, který je významným zaměstnavatelem na Hodonínsku, zpracovává veškerou sterilovanou zeleninu Hamé. Ročně tak tímto závodem projde zhruba 30 000 tun zeleniny. V Bzenci se sterilovaná zelenina vyrábí od 40. let minulého století. Letos tam díky počasí začali v červnu s předstihem zpracovávat i hrášek a kopr.
Hamé je přední českou potravinářskou firmou vyrábějící trvanlivé i chlazené potraviny. Skupina loni zaznamenala celkové tržby 5,7 miliardy korun. Mírný pokles na domácím trhu si Hamé vynahrazuje v zahraničí.*

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *